Sälj & Köp-tjänster

Det finns flera olika bra tjänster för dig som vill köpa eller sälja en begagnad bil. De flesta kanske tänker på Blocket, och mycket riktigt, detta är den vanligaste tjänsten när man ska sälja eller köpa en begagnad bil. Men det finns även flera andra tjänster som vi här kommer att dyka ner lite djupare på. Även några andra tjänster som kan hjälpa till att slutföra själva köpet/försäljningen med.

Blocket – Sveriges största annonsmarknad för begagnade bilar

Blocket är Sveriges största tjänst för bilannonser. Enkelt att lägga upp en annons och enkelt att söka efter de bilar som passar dig. Här kommer en strid ström av bilar dagligen och det går att skapa bevakningar så du inte missar något. Ett tips är att du är ute i god tid och håller koll på bilmodeller du är intresserad av för att få en känsla av vilka priser de ligger ute för och hur snabbt de försvinner från sajten (blir sålda).

Mertjänster hos Blocket

Begagnatförsäkring

Säljaren av en bil kan lägga till en begagnatförsäkring. Det är en försäkring som skyddar både säljaren och köparen. Kostnaden för försäkringen kostar bara om bilen blir såld. Den ger ett skydd mot skador och fel i 6 månader efter försäljning. Det är också försäkringen som står som mellanhand mellan köparen och säljaren om det skulle vara något fel som uppstår. Med detta komplement blir ett privatköp/försäljning lika trygg som hos en bilhandlare. Försäkringen kostar från 1259 kronor upp till 1749 kr beroende på motorvolym. Bilen måste vara yngre än 15 år och körts max 20 000 mil.

Gratis värdering

Blocket har en enorm databas med fordonsdata och hjälper dig värdera den bil du vill köpa eller sälja. Mata bara in registreringsnumret. Tjänsten är helt kostnadsfri!

Digitalt köpekontrakt

Blocket har en smart tjänst för att skapa ett köpekontrakt som signeras med BankID. Detta är gratis att använda och informationen från din annons fylls automatiskt i.

KVD – Sälj eller köp begagnad bil på auktion

KVD, tidigare kallad Kvarndammen har blivit en etablerad bilauktionsfirma. Här säljs bilder både via fastpris men vanligtvis via auktionsförfarande. Alla bilar testas genom att utförligt ”KVD-test” där fordonstekniker undersöker och provkör bilen. Resultatet av dessa tester tillsammans med utförliga bilder och beskrivningar av alla eventuella skavanker gör att du kan vara helt trygg i ditt bilköp. Tanken är att det ska vara så utförligt så du inte ska behöva göra ett fysiskt besök för att kunna göra ett bilköp. De har också en tjänst för att hjälpa till med eventuellt billån.

Bilweb – Bilar från många bilhandlare

Här finns vid ett givet ögonblick ungefär 50 000 begagnade bilar – samlade från en mängd olika bilhandlare. Det är bara seriösa bilhandlare anslutna och alla bilar är testade och varudeklarerade.

Bytbil – Ännu fler bilar från bilhandlare

Precis som hos Bilweb så har Bytbil samlat begagnade bilar från mängder av bilhandlare. Just när vi skrev denna artikel (juni 2022) fanns det över 85 000 olika fordon i deras register.

Vi Köper Din Bil – Snabb och smidig försäljning

ViKöperDinBil värderar din bil online för att sedan göra ett enkelt och smidigt köp. Du fyller i uppgifter om ditt fordon och skickar med lite foton. Du får efter några dagar tillbaka ett prisförslag. Är du nöjd med ditt pris så lämnar du din bil till närmsta ”ViKöperDinBil”-kontor där de gör en manuell kontroll av den. Stämmer den kontroll med de uppgifter du angett så brukar du få det prisförslag som du fick via nätet.