Bilvärdering

Bilvärdering

Det rekommenderas ofta att värdera den bil man tänker köpa eller sälja. Genom en värdering får man ett ungefärligt pris så man vet vad man ska sätta för säljespris samt man vet att man inte betalar ett överpris när man ska köpa en begagnad bil. Ofta får man två priser; ungefär vad den skulle kosta via en bilhandlare och dels vad man ska räkna med att få om man säljer/köper som en privatperson.

Värdera en bil du funderar på att köpa

Det kan vara bra att göra en värdering av en bil du är intresserad av för att veta om priset som efterfrågas är rimligt. Tänk på att priset hos en bilhandlare ofta är en bit högre än om du skulle köpa av en privatperson. Med den högre kostnaden hos en bilhandlare får du lite mer trygghet och har vissa möjligheter att klaga efter ett köp.
Vi rekommenderar att du låter en tredje part kolla upp bilens historik, till exempel genom Carfax där du kan se information om tidigare ägare, mätarhistorik, besiktningsinformation samt om den har varit med om någon krock.

Värdera din bil innan försäljning

Det finns flera onlinetjänster som kan hjälpa dig med denna värdering. Viktigt att tänka på är att dessa värderingar inte tar hänsyn till bilens skick, något som du själv måste undersöka och ta med i dina beräkningar; det är givetvis värdeskillnad på en pedantskött bil och en som inte varit så välskött genom åren.

© 2019 | |